uniquebeds.dk

Vælg den rigtige madras

Hvilken madras skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige fyldtyper til madrasser og topmadrasser, som alle kan noget forskelligt. Vi vil her gennemgå forskellen på de mest brugte fyldtyper – så kan du nemmere finde det helt rigtige til dig og din familie:

  • Purskum = Syntetisk
  • Koldskum = Syntetisk
  • Memory skum = Syntetisk
  • Waterlilly skum = Syntetisk
  • Latex skum = Naturlig eller syntetisk
  • Kapok = Naturlig
  • Bomuld = Naturlig
kapok topmadras vælg den rigtige madras

Purskum – Den billigste syntetiske skumtype:

Purskum bruges i de billigste senge på markedet da materialet giver lidt eller ingen kropsstøtte med lav komfort, purskum kan også købes som topmadras flere steder. Denne skumtype kan du nemt trykke flad da den mest består af luft og bruges derfor også som materialet til Skuresvampe og vaskesvampe til hverdagsbrug da det er billigt og skal holde i meget kort tid. Man anbefaler ikke at bruge purskum som sidde eller liggemateriale da det hurtigt trykkes flad og derved mister alt støtte og da purskum er syntetisk kan din madras/topmadras med tiden afgive giftstoffer. Får du det ofte varmt om natten, er det bedst at vælge et naturmateriale som Latex, da det naturligt ventilere og ikke holder på varmen som purskum.

Koldskum – God syntetisk skum:

Koldskum er en videreudvikling af purskum som ofte er tykkere og sælges til børn og voksne, koldskum indeholder meget mindre luft end purskum og består derfor af meget mere skummateriale. Koldskum vil af den simple grund give en bedre støtte og komfort end purskum. Koldskum findes også som topmadras mange steder.
Det skal dog pointeres at koldskum stadigvæk er et billigt syntetisk materiale som holder i meget kortere tid end naturmaterialer, derfor anbefales kolskum som en billig løsning til Gæstesengen, sommerhussengen, stolehylder, sofahynder, sengegavle mm. hvor der kun er behov for støtte og komfort i kort tid.
Koldskum vil ved daglig brug miste sin støtte og komfort, som vil resultere i ømhed og træthed når du vågner. Det er især vigtigt at børn og unge som vokser meget og hurtigt får en madras med god støtte og komfort, her anbefales waterlilly hvis man fryser om natten og Naturlatex hvis man har det varmt om natten.

Memory skum – Bedre syntetisk skum:

Memory skum er en videreudvikling af koldskum og er et fantastisk materiale, som blev opfundet af NASA for ca. 50 år siden, så deres astronauter kunne sidde så godt som muligt i deres sæder. Det blev senere opdaget af flere forskellige brancher, som et usædvanligt materiale, og det viste sig at være fremragende til puder og madrasser.
Memory skum er skum tilsat forskellige kemikalier, som forhøjer kropsstøtten og evne at give modstand. Ved lave temperaturer vil en memory skum, føles fast, til gengæld vil den blive blødere, når den udsættes for kroppens varme temperaturer. En memory skum former sig hurtigt efter kroppen i takt med, at den bliver varm.
Rejser du dig fra sengen, vil den igen få sin naturlige form tilbage.
Men ulemperne ved memory skum kommer ved den er meget varm at sove i da den kun reagere på varme og derfor kan memory skum ikke ventilere eller komme af med varmen, du skal derfor ikke have tendens til at få det varmt om natten, hvis man sveder meget i memory skum vil det blivere blødere og synke hurtige ned og langsommere op, det betyder at du får svært ved at vende dig og komme op af sengen.

Waterlily® skum – Bedste syntetiske skum og skånsom mod miljøet:

Materialet er omhyggeligt designet, så råmaterialerne kan genbruges efter enkel nedbrydning. Fremstillingen af ​​Waterlily® er meget krævende – både med hensyn til råmaterialer og produktion. Produktionen af Waterlily er desuden meget renere og mere bæredygtig end andre fremstillingsmetoder af syntetisk skum. og meget få virksomheder i verden, kan producerer denne type skum. Waterlilly bliver lavet ved en lavere temperatur end andre syntetiske skumtyper og den hurtige hærdning af materialet sikre at Waterlily skummet anvender mindre energi og forurener mindre under produktionsprocessen.
Waterlily skum er et miljøvenligt kvalitetsprodukt i familien High Resilience, udviklet til seng- og møbelproducenter. Skumstrukturen resulterer i en fjedrende, blød komfort, der er endnu bedre end memoryskum og koldskum. Vores waterlilymadrasser kan bruges til både børn og voksne da waterlily er et varme- og fugtbestandigt materiale, der holder sin facon, og giver en fantastisk støtte nat efter nat.
Når du sover i en Waterlilly madras vil du opleve at madrassen former sig præcist efter din krop. En madras i Waterlilly skum er derfor et rigtig godt valg til dig som har dårlig ryg eller dårlige hofter.
Modsat en almindelig syntetisk madras, lader en waterlilly madras dig synke godt ned i madrassen, støttende efter din krops kurver og vægt. På den måde kan memory skum støtte din ryg og lænd særdeles godt, fordi den støtter op omkring rygsøjlen, mens du sover.
Waterlily står for komfort uden kompromis og er det ideelle valg nu og i fremtiden.

Naturlatex traeer

Latex skum – Allergivenlig, åndbart og bæredygtig:

Når du vælger en Latex madras skal du være meget opmærksom på hvad indholdet er, da du ellers hurtigt kan blive snydt. Står der bare latex er indholdet ofte 100% syntetisk latex, står der bare naturlatex er indholdet som regel en blanding af naturlatex og syntetisk latex hvilket i begge tilfælde ikke har samme unikke egenskaber som 100% naturlatex. 100% naturlatex bliver ikke produceret ved hjælp af kemiske processer, som syntetisk skum og i modsætning til syntetisk skum, der laves af ret skrappe kemikalier, er 100% naturlatex et godt valg. Da 100% naturlatex er 100% naturligt, men vigtigst af alt er det utrolig sundt at sove på, og samtidig er det allergivenligt og bæredygtigt.

Men vær opmærksom når du vælger latex, for der findes mange billigere alternativer og jo billigere den er jo mere syntetisk latex indeholder den.

100% Naturlig Latex:

100% naturlatex er blevet tappet fra de sydøstasiatiske gummitræer kaldet Hevea Brasiliensis. 100% naturlatex er et meget bæredygtigt materiale og helt unikt CO2-negativt, det betyder, at gummitræerne hver dag optager mere kuldioxid fra atmosfæren, end der udsendes under transport og forarbejdning, som din garanti for kvalitet og bæredygtighed. 100% naturlatex indeholder ikke nogen form for syntetiske stoffer , kemikalier eller menneskeskabte produkter og er kendt for dens både bløde behagelige kropsstøtte og suveræne åndbarhed. 100% naturlatex er biologisk nedbrydeligt og modstandsdygtigt over for bakterier , mug , skimmel , støvmider, væggelus og andre allergener.

Syntetisk latex:

En kemisk proces, der involverer olie -baserede materialer skaber syntetisk latex . Syntetisk latex besidder mange af de samme fysiske egenskaber som naturlige latex .
Syntetisk latex vil naturligvis miste nogle af de unikke egenskaber såsom åndbarhed, allergivenlighed og bæredygtighed. Syntetisk latex kan ofte føles stivere end en lavet af 100% naturliglatex.

Re Beds madrasser topmadrasser hovedpuder i 100 Naturlatex og svanemaerket 6

Mere om Latex:

En naturlatex madras og topmadras er et meget holdbart produkt. Det består af millionvis af åbne celler, som giver madrassen evnen til at have en høj luftcirkulation.
Latex er mere allergivenligt end syntetisk skum, så det er et godt valg, hvis nogen i familien lider af allergi eller vil sikre sig at ingen i familien får allergi. Derudover er det mere åndbart, og det bliver ikke varmt om natten, som syntetisk skum gør.
Er du på udkig efter en naturlatex-madras, er en høj densitet interessant. En høj densitet betyder, at madrassen er i stand til at skubbe igen, hvilket resulterer i, at du sover bedre. Høj densitet giver dig også den helt rette støtte, når du sover, uanset din størrelse og din vægt.
Blandt helt naturlige latex madrasser, finder du mærket Re. Re er et 100% naturligt, svanemærket og et bæredygtigt produkt. Den har en meget høj densitet og denne høje densitet gør, at du ligger ekstremt behageligt.
Madrassen fra Re er opdelt i 7 forskellige komfortzoner, så hele kroppen bliver støttet bedst muligt, når du sover. Vil du have den allerbedste madras, skal du derfor købe en fra Re.
Vores Re naturlatex madrasser er så elastiske, at de tilpasser sig alle kropstyper uanset størrelse og vægt. Re topmadrassen er derfor også et godt valg, hvis man skal forbedre komforten i sin gamle seng

Kapok – Økologisk og allergivenligt

Byd naturen indenfor i dit soveværelse med kapok

Cocoons Cocoon Kapok madras er fyldt med 100% økologisk og allergivenlig kapok, som er betrukket med 100% økologisk certificeret bomuld. Det perfekte valg til dig, som ønsker en tryg og kemifri nattesøvn. Vær opmærksom på at, da kapok er lettere besværlig at arbejde med på grund af dens fine struktur, bliver Cocoons madrasser håndstoppet og håndsyet. Derfor kan stopningen og madrasserne variere en smule.

100% ALLERGIVENLIG

Kapok er 100% naturlig og økologisk, da der ikke er brugt nogen form for kemikalier under produktionen og forarbejdningen af produkterne. Kapok kan anbefales til folk med allergi, da fberen indeholder et bitterstof, som gør den modstandsdygtig overfor husstøvmider.

100% ØKOLOGISK

Kapok er en 100% naturlig og økologisk naturfber, der vokser vildt i de tropiske skove. Kapokfberen indeholder 80% luft og er 8 gange lettere end bomuld, hvilket gør den til den letteste naturfber i verden og meget mere åndbar end nogen anden fber. Derfor har kapok fra naturens side en hel unik evne til at temperaturregulere og transportere fugt og er en fantastisk løsning til både babyer, børn og voksne. Cocoons kapokdyner og puder er fyldt med økologisk kapok omfavnet af et vår/betræk af 100% økologisk certificeret bomuld.

100% BÆREDYGTIG

Kapok er et 100% naturmateriale som vokser og år efter år kan høstes fra Kapoktræerne. Da man ikke fælder kapoktræerne ved høstning af bælgende, er produktionen af kapok med til at sikre bevaringen af de gamle træer. Træerne er levebrød for mange bønder, som kan høste disse kapokbælge generation efter generation.

UNIK ÅNDBARHED

På grund af fiberens fantastiske åndbarhed vil du opnå en fantastisk temperaturreguleret nattesøvn

ET HELLIGT TRÆ

På grund af kapoktræets imponerende højde og udseende mente Mayaerne, at det hellige træ voksede op i himlen til guderne. Derfor havde guderne puttet torne på forneden af træet for at forhindre folket i at kravle op til himlen.

ET HÅNDLAVET PRODUKT

Kapok er blevet brugt i mange år på grund af dets gode egenskaber. Eksempelvis blev kapok brugt til at fore snestøvler tilbage i 1953 når man skulle bestige Mount Everest. Men beklageligvis er kapokfberen lettere besværlig at indsamle og forarbejde, og derfor er kapokfberen ikke særlige udbredt i dag. Cocoons kapokprodukter bliver både syet og stoppet i hånden og kan derfor variere en smule.

madras fra cocoon i kapok 20

DERFOR SKAL DU VÆLGE KAPOK

En kapok madras er det rigtige valg til dig, som ønsker en allergivenlig, bæredygtig og økologisk madras. Kapokfiberen er kendt for sine varmeregulerende og fugttransporterende egenskaber. En kapok madras er specielt velegnet til dig, som har det varmt om natten. Når du sover på en kapok madras vil din seng hverken blive fugtig eller for varm.

Endnu en fordel ved at vælge en kapok madras er, at kapokfiberen er modstandsdygtig overfor mider, som eksempelvis husstøvmider. De kan lide at leve i et fugtigt miljø. Men da kapokfiberen ikke optager fugt, men transportere den videre, kan husstøvmider ikke leve i en kapokfiber. Hertil er Cocoons kapok 100% økologisk uden tilsætning af kemikalier, pesticider mv. Du kan altså trygt lægge dig godt til rette på vores kapok madras velvidende, at du ligger på en 100% allergivenlig madras

Læs mere om Cocoon hér

Bomuld – Futonen med mange egenskaber

Karup Designs dobbelte naturlatex futonmadras er en 18 cm tyk madras med Øko-tex certificeret naturligt bomuld med en dobbelt kerne af naturlatex . Karup Designs futons har højere tæthed og tykkelse end traditionelle Japanske futons, Her har Karup Design taget de bedste egenskaber fra den traditionelle futon og fået nogle af landets mest innovative designere til at udvikler futonen til noget endnu bedre. Den dobbelte naturlatex futon giver dig en blød futon. Bomulden i futonen vil tilpasse sig og støtte din krop, mens den dobbelte naturlatex vil isolere og understøtte al bevægelse – En futon kan ikke sammenlignes med springmadrasser og skummadrasser da en futon som hovedregel er fastere.

dobbelt latex futonmadras

Karup Designs Sandwich futonmadras er en 16 cm tyk madras med Øko-Tex certificeret naturligt bomuld, naturlige kokosfibre og en dobbelt kerne af naturlatex . Karup Designs futons har højere tæthed og tykkelse end traditionelle Japanske futons, Her har Karup Design taget de bedste egenskaber fra den traditionelle futon og fået nogle af landets mest innovative designere til at udvikler futonen til noget endnu bedre.  Sandwich futonen giver dig en mellem blød liggekomfort. Bomulden i futonen vil tilpasse sig og støtte din krop, kokosfibrene understøtter den mens den dobbelte naturlatex vil isolere al bevægelse – En futon kan ikke sammenlignes med springmadrasser og skummadrasser da en futon som hovedregel er fastere.

sandwich futonmadras

Karup Designs Coco futonmadras er en 16 cm tyk madras med Øko-Tex certificeret naturligt bomuld med en kerne af naturlige kokosfibre. Karup Designs futons har højere tæthed og tykkelse end traditionelle Japanske futons, Her har Karup Design taget de bedste egenskaber fra den traditionelle futon og fået nogle af landets mest innovative designere til at udvikle futonen til noget endnu bedre. Coco futon giver dig en mellem blød sovekomfort. Bomulden i futonen vil tilpasse sig og støtte din krop, mens kokos fibrene vil understøtter den – En futon kan ikke sammenlignes med springmadrasser og skummadrasser da en futon som hovedregel er fastere

coco futon madras

Karup designs traditionelle futonmadras er en 13 cm tyk madras i naturlig bomuld fra top til bund. Alle Karup Designs futons har en højere tæthed og tykkelse end traditionelle japansk futons, Man har her taget alle de bedste egenskaber og kvaliteter fra en traditionel japansk futon og fået nogle af landets bedste innovative designere til at gøre den endnu bedre. Den traditionelle Japanske futon giver dig en meget fast liggekomfort mens denne Futon vil tilpasse sig din krop og støtte de helt rigtige steder – En futon kan ikke sammenlignes med springmadrasser og skummadrasser da en futon som hovedregel er fastere 

basic bomulds futon madras