uniquebeds.dk

Kapok Juniordyne fra Cocoon 100×130

100% Økologisk, GOTS Certificeret & Allergivenlig

629,00 kr Inkl. moms

Byd naturen indenfor i dit barns soveværelse med kapok

Cocoons kapok Juniordyne er fyldt med 100% naturlig og ubehandlet kapok, betrukket med 100% økologisk certificeret og ubehandlet bomuld. Der er hverken brugt kemikalier, pesticider eller syntetiske fibre under dyrkningen, forarbejdningen og produktionen af Cocoons kapok Juniordyner. En kapok Juniordyne er både allergivenlig, økologisk og temperaturregulerende. Du kan fuldende barnets sovemiljø med en kapok Juniorpude & madras.

  • 100% Dansk design
  • 100% Genanvendelig
  • 100% økologisk bomuld
  • Antibakteriel & Allergivenlig
  • 100% Vegansk og fri for kemi
  • Åndbar & Temperaturregulerende
  • Håndlavet i bæredygtige naturmaterialer
  • GOTS certificeret – Bæredygtig fra start til slut

Alt fra Cocoon bliver leveret i 100% Genanvendt emballage med miljøvenligt naturtape

Lagerstatus: Ikke på lager

Beskrivelse

Byd naturen indenfor i dit barns soveværelse med kapok

Cocoons kapok Juniordyne i 100×130 er fyldt med 100% naturlig og ubehandlet kapok, betrukket med 100% økologisk certificeret og ubehandlet bomuld. Der er hverken brugt kemikalier, pesticider eller syntetiske fibre under dyrkningen, forarbejdningen og produktionen af vores kapok Juniordyner. En kapok Juniordyne er både allergivenlig, økologisk og temperaturregulerende. Fuldend dit barns kapok sovemiljø med en kapok Juniorpude & madras.

100% ALLERGIVENLIG

Kapok er 100% naturlig og økologisk, da der ikke er brugt nogen form for kemikalier under produktionen og forarbejdningen af produkterne. Kapok kan anbefales til folk med allergi, da fberen indeholder et bitterstof, som gør den modstandsdygtig overfor husstøvmider.

100% ØKOLOGISK

Kapok er en 100% naturlig og økologisk naturfber, der vokser vildt i de tropiske skove. Kapokfberen indeholder 80% luft og er 8 gange lettere end bomuld, hvilket gør den til den letteste naturfber i verden og meget mere åndbar end nogen anden fber. Derfor har kapok fra naturens side en hel unik evne til at temperaturregulere og transportere fugt og er en fantastisk løsning til både babyer, børn og voksne.

Cocoons kapokdyner og puder er fyldt med økologisk kapok omfavnet af et vår/betræk af 100% økologisk certificeret bomuld.

100% BÆREDYGTIG

Kapok er et 100% naturmateriale som vokser og år efter år kan høstes fra Kapoktræerne. Da man ikke fælder kapoktræerne ved høstning af bælgende, er produktionen af kapok med til at sikre bevaringen af de gamle træer. Træerne er levebrød for mange bønder, som kan høste disse kapokbælge generation efter generation.

UNIK ÅNDBARHED

På grund af fiberens fantastiske åndbarhed vil du opnå en fantastisk temperaturreguleret nattesøvn

ET HELLIGT TRÆ

På grund af kapoktræets imponerende højde og udseende mente Mayaerne, at det hellige træ voksede op i himlen til guderne. Derfor havde guderne puttet torne på forneden af træet for at forhindre folket i at kravle op til himlen.

ET HÅNDLAVET PRODUKT

Kapok er blevet brugt i mange år på grund af dets gode egenskaber. Eksempelvis blev kapok brugt til at fore snestøvler tilbage i 1953 når man skulle bestige Mount Everest. Men beklageligvis er kapokfberen lettere besværlig at indsamle og forarbejde, og derfor er kapokfberen ikke særlige udbredt i dag. Cocoons kapokprodukter bliver både syet og stoppet i hånden og kan derfor variere en smule.

HVORFOR VÆLGE EN KAPOK JUNIORDYNE?

Dette spørgsmål er et af de oftest stillede, og det er også et rigtig godt spørgsmål. De fleste kan nikke genkendende til oplevelsen af at en fjer- eller dundyne bliver rigtig varm i løbet af natten. Man bliver derfor nødt til at lette lidt på dynen i løbet af natten for at køle lidt af. Dette skyldes at fjer og dun begge er fantastisk gode til at isolere. Den gode isoleringsevne giver en rigtig dejlig følelse gennem de kolde måneder, hvor vi gerne vil holde så meget på varmen som muligt. Det er rigtig rart, lige indtil man har fået varmet dynen og madrassen op til kropstemperatur. Herefter har kroppen brug for at komme af med den overskydende varme og fugt fra kroppen. Det er her fjer og dun desværre ofte kommer lidt til kort.

Kapokfiberens lethed gør at den regulerer varmen omkring kroppen og transporterer den overskydende fugt og varme væk fra kroppen, således at barnet får en dejlig reguleret og tør nattesøvn. Det er specielt vigtigt for børn, da børn kan have svært ved selv at regulere deres kropstemperatur. Det kan føre til at børn får det for varmt og kommer til at svede. Derfor er det utrolig vigtigt at babydynen er god nok til at hjælpe barnet med at regulere varme og fugt. Og det er her at kapokfiberen virkelig gør en forskel.

En kapokdyne er utrolig nem at vedligeholde, da kapokfiberen er antibakteriel og naturlig resistent overfor skimmel, bakterier og husstøvmider. Du skal derfor ikke vaske din kapokdyne, som du skal med en almindelig dundyne. I stedet anbefaler vi, at du hænger din kapokdyne til udluftning i den friske luft efter behov. Hvis der skulle ske uheld, kan kapokdynen pletvaskes. Men hvis det er nødvendigt at vaske hele dynen, er det vigtigt, at du følger Cocoons vaskevejledning. Kapok er en naturlig, silkeblød og utrolig fin fiber, som kan blive ødelagt, ligesom andre naturfylds varianter hvis ikke dynen bliver vasket korrekt.

VEDLIGEHOLDELSE

Grundet kapokkens fne naturfbre skal produktet løbende vedligeholdes på en lidt anderledes måde end traditionelle dyner og puder.

Det er muligt at vaske sine kapokprodukter ved 40 grader og maks. 60 grader. Men vi anbefaler, at man kun vasker sine produkter, hvis det er nødvendigt. Kan man nøjes med at pletvaske sit produkt eller hænge produktet til udluftning er det at foretrække da det skåner kapokkens fine naturfibre og egenskaber.

Hvis du vælger at vaske dit kapokprodukt, bør du vaske det i et kemikaliefrit og skånsomt vaskemiddel, som eksempelvis vores sæbebær, for fortsat at have et 100% økologisk produkt. Husk altid at følge vores vaske- og tørreanvisning som står på produktet.

Yderligere information

Vægt 0.1 kg
Størrelse 100 × 130 cm