uniquebeds.dk
-25%

Kapok sommerdyne fra Cocoon 140×200

100% Økologisk, GOTS Certificeret & Allergivenlig

824,25 kr Inkl. moms

Byd naturen indenfor i dit soveværelse med kapok

En kapok sommerdyne er det helt rigtige valg til dig, som ønsker en økologisk, allergivenlig og temperaturregulerende dyne. Cocoons kapok sommerdyne er fremstillet af de bedste økologiske materialer. Dynen har et vår af 100% økologisk certificeret bomuld og er fyldt med 100% naturlig kapok.

En kapok sommerdyne er velegnet til alle, men særligt til dig som har en tendens til at svede om natten. En kapok sommerdyne er nemlig eksponentiel god til at regulere temperaturen omkring kroppen.

  • 100% Dansk design
  • 100% Genanvendelig
  • 100% økologisk bomuld
  • Antibakteriel & Allergivenlig
  • 100% Vegansk og fri for kemi
  • Åndbar & Temperaturregulerende
  • Håndlavet i bæredygtige naturmaterialer
  • GOTS certificeret – Bæredygtig fra start til slut

Alt fra Cocoon bliver leveret i 100% Genanvendt emballage med miljøvenligt naturtape

Lagerstatus: Ikke på lager

Beskrivelse

Det naturlige valg til en perfekt nattesøvn

Cocoons 100% naturlige Kapok sommerdyne er til de helt varme sommernætter. Cocoons kapok sommerdyne har kun halvt så meget fyld som Cocoons helårs kapokdyne. Ligesom Cocoons kapok helårsdyne er Cocoons sommerdyne fyldt med 100% økologisk kapok og betrukket med 100% økologisk bomuld. Hvis du vælger en kapok sommerdyne skal du være opmærksom på, at den ikke er ligeså robust og holdbar som Cocoons helårsdyne. Det er fordi, at det sparsomme fyld i dynen lettere bliver sammenfiltret under vask og brug. Derfor anbefaler Cocoon, at du kun sparsomt vasker din sommerdyne og i stedet hænger den til udluftning. Fuldend dit kapok sovemiljø med en kapok pude og en kapok madras.

100% ALLERGIVENLIG

Kapok er 100% naturlig og økologisk, da der ikke er brugt nogen form for kemikalier under produktionen og forarbejdningen af produkterne. Kapok kan anbefales til folk med allergi, da fberen indeholder et bitterstof, som gør den modstandsdygtig overfor husstøvmider.

100% ØKOLOGISK

Kapok er en 100% naturlig og økologisk naturfber, der vokser vildt i de tropiske skove. Kapokfberen indeholder 80% luft og er 8 gange lettere end bomuld, hvilket gør den til den letteste naturfber i verden og meget mere åndbar end nogen anden fber. Derfor har kapok fra naturens side en hel unik evne til at temperaturregulere og transportere fugt og er en fantastisk løsning til både babyer, børn og voksne.

Cocoons kapokdyner og puder er fyldt med økologisk kapok omfavnet af et vår/betræk af 100% økologisk certificeret bomuld.

100% BÆREDYGTIG

Kapok er et 100% naturmateriale som vokser og år efter år kan høstes fra Kapoktræerne. Da man ikke fælder kapoktræerne ved høstning af bælgende, er produktionen af kapok med til at sikre bevaringen af de gamle træer. Træerne er levebrød for mange bønder, som kan høste disse kapokbælge generation efter generation.

UNIK ÅNDBARHED

På grund af fiberens fantastiske åndbarhed vil du opnå en fantastisk temperaturreguleret nattesøvn

ET HELLIGT TRÆ

På grund af kapoktræets imponerende højde og udseende mente Mayaerne, at det hellige træ voksede op i himlen til guderne. Derfor havde guderne puttet torne på forneden af træet for at forhindre folket i at kravle op til himlen.

ET HÅNDLAVET PRODUKT

Kapok er blevet brugt i mange år på grund af dets gode egenskaber. Eksempelvis blev kapok brugt til at fore snestøvler tilbage i 1953 når man skulle bestige Mount Everest. Men beklageligvis er kapokfberen lettere besværlig at indsamle og forarbejde, og derfor er kapokfberen ikke særlige udbredt i dag. Cocoons kapokprodukter bliver både syet og stoppet i hånden og kan derfor variere en smule.

HVAD ER EN KAPOK DYNE?

Kapok er en naturfiber som vokser på kapoktræet Cebia pentranda i de tropiske regnskove i det sydlige og centrale Amerika, Indien og i den vestlige del af Afrika. Du kan delvist sammenligne kapok med bomuld. Men kapok adskiller sig ved at være væsentlig luftigere end bomuld. Kapokfiberen indeholder 80% luft og er dermed 8 gange lettere end bomuld og samtidig verdens letteste naturfiber. Det høje luftindhold i kapok gør fiberen enormt temperaturregulerende og åndbar. Når du sover med en kapok dyne, vil du derfor opleve, at dynen tilpasser sig din kropstemperatur. En kapok dyne er derfor noget af det bedste at sove med, hvis du har problemer med svedeture eller blot finder en almindelig dundyne alt for varm og isolerende.

En kapok dyne adskiller sig også ved at være vandafvisende. Kapok indeholder et naturlige lag af voks omkring hver enkelt silkeblød fiber. Det gør, at kapok dynen ikke vil optage den fugt og sved, som kroppen afgiver i løbet af natten. I stedet bliver fugten transporteret væk fra kroppen igennem fiberens mange luftige hulrum. Du vil derfor opleve, at en kapok dyne forbliver dejlig tør hele natten igennem.

VEDLIGEHOLDELSE

Grundet kapokkens fne naturfbre skal produktet løbende vedligeholdes på en lidt anderledes måde end traditionelle dyner og puder.

Det er muligt at vaske sine kapokprodukter ved 40 grader og maks. 60 grader. Men vi anbefaler, at man kun vasker sine produkter, hvis det er nødvendigt. Kan man nøjes med at pletvaske sit produkt eller hænge produktet til udluftning er det at foretrække da det skåner kapokkens fine naturfibre og egenskaber.

Hvis du vælger at vaske dit kapokprodukt, bør du vaske det i et kemikaliefrit og skånsomt vaskemiddel, som eksempelvis vores sæbebær, for fortsat at have et 100% økologisk produkt. Husk altid at følge Cocoons vaske- og tørreanvisning som står på produktet.

Yderligere information

Vægt 0.1 kg
Størrelse 140 × 200 cm