uniquebeds.dk
-50%

Samsø Vinterdyne 140×200

Økologisk bomuld | Svanemærket & Allergivenlige Moskusdun

1.899,50 kr Inkl. moms

 • 100% Dansk Design
 • Håndlavet i Danmark
 • CO2 neutral produktion
 • Kan vaskes på 60 grader
 • Bløde & luftige Moskusdun
 • Øko-tex certificeret – fri for kemi
 • Allergivenlig & fri for husstøvmider
 • Bæreevne på 725 – Lette og åndbare
 • NOMITE certificeret – 100% Allergivenlig
 • Svanemærket- bæredygtig fra start til slut
 • Down Pass certificeret – Dun med god samvittighed
 • Downafresh Greenline certificeret – 100% Bæredygtig
 • Astma & Allergi Nordic/Danmark certificeret – 100% Astma & Allergivenlig

SAMSØ Dynen leveres i en lækker taske, lavet af 100% Genbrugsmaterialer

Lagerstatus: På lager
 • Leveringstid 2-6 hverdage

Del betaling op

Udfyld venligst produktmuligheder

*Hos Uniquebeds hjælper vi gerne med at del betale dit køb – og selvfølgelig helt uden renter og gebyrer.
Du skal blot vælge Resurs Bank som betalingsmetode ved checkout.

Beskrivelse

SAMSØ – Din Astma og allergivenlige luksusdyne i bæredygtige naturmaterialer 

Samsø er kendt for sin fokus på vedvarende energi og bæredygtighed. En af verdens grønneste øer, og derfor valgt som navn til “Quilts of Denmarks” nye dyne og pude serie som er blevet anbefalet af Asthma Allergy Nordic. SAMSØ er den serie, der har flest certificeringer og godkendelser i forhold til at være bæredygtig og for ikke at indeholde noget med særlig risiko for at give hudallergi. Serien er både Svanemærket, Oeko-Tex Standard 100 Klasse 1 certificeret, DownPass certificeret. og anbefalet af Asthma Allergy Nordic.

Indholdet:

Denne fantastiske dyne består af 90% moskus dun, som er blevet vasket og varmebehandlet efter standarderne i DOWNAFRESH® certificeringen, det betyder at du er garanteret en kvalitet som er fri for husstøvmider og andre allergifremkaldende stoffer. I 2020 besluttede Quilts of Denmark at lave SAMSØ ekstraordinert som DOWNAFRESH® greenLine certificeret, det er din sikkerhed for at SAMSØ er økologisk og bæredygtig. Disse moskus dun har en bæreevne på hele 725 hvilket gør den utrolig let, ventilerende og lækker blød, med så bløde dun kan du sove i ro og fred, for Moskus dun larmer og gniitrer ikke.

Våret/Stoffet:

Dette lækre vår/stof er vævet ud af 100% ren, Oeko-Tex certificeret bomuld i en uovertruffen langfibret kvalitet, det tilsammen giver et så stærkt, holdbart og smidigt vår/stof at det kan blive Nomite certificeret, det er din garanti for at SAMSØ er fri for husstøvmider, så du kan sove trygt og godt.

Grøn Produktionen – Made in Denmark

Alle dyner og puder i denne serie er udviklet, designet og produceret i Danmark. Quilts of denmark har stor fokus på høj kvalitet, dyrevelfærd og en minimal påvirkning af miljøet og deres fornemste formål er at sikre du får den bedst mulige søvn. Da produktionen ligger i Danmark, har vi mindre transport og kan dermed reducere udledningen af CO2 på alle de varer vi sælger i Danmark.

Quilts of Denmark anvender kun GRØN energi i hele produktionen i Vamdrup og på deres lagerfaciliter i Hammelev. Det betyder at vi har en bæredygtig forretning, der bidrager til et sundere miljø – ikke mindst for de kommende generationer.

– SAMSØ Dynen leveres i en lækker taske, lavet af genbrugsmaterialer

Vaskeanvisninger:Vores produkter er alle lavet af udvalgte dun og vår i højeste kvalitet, som kan holde i mange år, hvis du behandler dem korrekt. Ved hjælp af nogle enkle råd til vedligeholdelse kan du selv være med til at bevare din dundyne eller -pude frisk og ren.

Ved at følge disse enkle råd, holder du din dyne og pude som ny i mange år:

 1. Når du vågner om morgenen, er der stadig fugtighed tilbage i dynen og puden. Lad dem “dampe af”, før du lægger sengetæppe på.
 2. Vend dynen minimum en gang om ugen hovedende til fodende, og ryst altid dynen fra forskellige sider, da fyldet ellers vil flytte side.
 3. Luft både dyne og pude regelmæssigt – du må aldrig støvsuge eller banke dem.
 4. Vask KUN én dyne (140×200/220cm) eller to puder af gangen. Anvend vaskemaskine med kapacitet på min. 7 kg. Vask på skåneprogram, med høj vandstand og lav tromlerotation. Dobbeltdyner bør vaskes på et egnet vaskeri.
 5. Har din dyne eller pude behov for pletrensning, gøres det bedst med en hårdt opvredet svamp.
 6. Anvend altid et specialmiddel til dunvask UDEN enzymer (alternativt kan du bruge et vaskemiddel til uld). Brug ALDRIG skyllemiddel. Forkert vaskemiddel eller skyllemiddel kan ødelægge dunene.
 7. Centrifuger dyne og pude efter vask. Vælg den mest skånsomme centrifugering.
 8. Dyner og puder med dun og fjer skal altid tørres i tørretumbler sammen med et par tennisbolde, direkte efter vask, ellers klumper dunene sammen, og der kan dannes mug. Tørres ved ca. 60 ºC i tørretumbler. Tørreprocessen tager lang tid, 3 til 5 timer, alt efter tumblerens kapacitet. Dyne og pude skal være fuldstændig tørre, også de fine dun indeni. De må ikke på nogen måde føles fugtige.

Et ekstra tip:

Lav gerne en kontrolvejning af dyne og pude INDEN vask og tørring. Når du har vasket og tørret dem, vejer du igen. Hvis de vejer FOR MEGET, så er dynen eller puden ikke helt tør indeni, og skal derfor tørres lidt længere.

Yderligere information

Vægt 0.1 kg